Pittääkö minun aina yrittää jaksaa? Luosto 26.-27.9.2018

Pittääkö minun aina jaksaa yrittää sempan tiiseri 2

Nyt se on täällä, kaksipäiväinen häppeninki tällä erää Luostolla!

Miten voi yrittäjän koppa ja kroppa? Pitäskö sitä aina jaksaa yrittää taikka yrittää jaksaa?

Tänä vuonna ei vain kuunnella muiden kokemuksia vaan pääset itsekin ääneen toimintatuntien aikana! Lystihän on edelleen maksutonta. Tarjoamme ruuat, toimintaa ja yhteiskuljetukset. Majapaikka jää sinulle hoidettavaksi.

Tapahtumapaikkana Lapland Hotels Luostotunturi (Luostontie 1).

Päivien maestrona toimii Lauri Salovaara. Osa sisällöstä on myös seurattavissa Livekuvaukset.fi kautta oman kotisohvan uumenista. Molempien päivien videotallenteet ovat katsottavissa myöhemmin. Lisäämme linkin niihin seminaarin jälkeen. Huomioithan, että Arman Alizadin puheenvuoroa voi seurata vain livelähetyksen ajan torstaina, tallenteena tätä puheenvuoroa emme voi jakaa.

Livelähetysajat:

26.9 Klo 12.00 – 14.00 (lähetys aukeaa 11.45)

27.9 Klo 9.30 – 11.30 (lähetys aukeaa 9.15)

Yleistä infoa sekä tarkempia tietoja yhteiskuljetuksista.

OHJELMA

Keskiviikko 26.9.

Klo 11 – 12 Lounas

Klo 12 Tervetuloa, ketä täällä pörrää?

Lapin ELY-keskus, Satu Huikuri

Kainuun ELY-keskus, Outi Pitkänen

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Petri Keränen

Klo 12:30 Työelämän laatu? Mitä ihmettä?

Mitä sanoo tutkimus? Työterveyslaitos, Anne Salmi

Valtakunnassa kaikki hyvin? Tuottava ja tuloksellinen työelämä- koordinaatiohanke, Minna Issakainen

Yrittäjäringistä kajahtaa: Likiliike, Marika Tiikkaja

Voipunut ja toipunut yksinyrittäjä: Vauhtipyörä Ahola Oy, Juha Ahola

Klo 14 Työelämän laatupolku

Luottamusta rakentamalla tuloksiin: Valmennuskumppani, Heini Salmu

”Työpajassa syvennymme siihen, miten luottamus tai sen puute näkyvät yrittäjän ja työpaikan arjessa.  Keskinäinen luottamus saa työt sujumaan ja antaa rohkeutta kokeilla ja kehittää uutta.  Epäluottamus puolestaan synnyttää epävarmuutta, kyräilyä ja kyttäämistä – pahimmillaan se lamauttaa tiimin toiminnan. Luottamus luo vahvan perustan niin tiimien kuin yhteistyöverkostojen toimivuudelle ja tuloksellisuudelle. Työpajassa keräämmekin yhteiseen työkalupakkiimme arkeen vietäväksi hyväksi testattuja keinoja, joilla luottamusta voi rakentaa ja vahvistaa.”

Onnistuisiko se osallistaen?: Redu, Polut Pohjoisen Kasvuun

”Me tulimme osallistamaan sinut, jotta sinä voisit osallistaa työntekijäsi. Työpajassamme pääset tutustumaan aktivoinnin ja tavoitteellisen johtamisen keinoihin.  Kokeilemme, miten työhyvinvointia ja tuottavuutta lisätään vastuunjakamisen ja sitouttamisen kautta. Minkälainen kannustin toimisi yrityksessäsi?”

Sammaleenpoistoa jänkhällä: POP ELY/Työelämä 2020, Teea Oja

”Vierivä kivi ei sammaloidu, ja sammaloitunut kivi voidaan rapsutella puhtaaksi! Elinikäisen oppimisen työpajassa keskustellaan ja pohditaan, miksi läpi työuran jatkuva oppiminen on tärkeää ja millä kaikilla tavoin kehittyminen on mahdollista. Perinteisen kurssi- ja seminaarikeskeisyyden sijaan työ itsessään ja monenlaiset vuorovaikutukseen perustuvat menetelmät tarjoavat joustavia ja ketteriä oppimisen mahdollisuuksia, jopa kiireiselle yrittäjälle!”

Maailman muutos & ihan tavallinen luovuus: Luova Laboratorio, Sami Mikkola

”Tutkimme yhdessä ja yksilöinä yhtä ilmiötä, joka lamaannuttaa luovuutta mitä suurimmissa määrin arjessa niin yrittäjän kuin ihan ihmisenkin roolissa. Maailman ainoa pysyvä asia lienee muutos, mutta aina muutoksen hetkellä mieli ei ole miellyttynyt ja iloinen muutoksesta. Milloin kyseessä on pieni ohjelmistopäivitys, milloin taas täysin maton jalkojen alta nykäisevä muutoksen hurrikaani – tärkein asia on kriittinen tarkastelukyky. Työpajassa pyritään opettelemaan keino elää muutoksen keskellä tyynenä ja kehittyvänä tekijänä. Osallistujat lähtevät Ahvenlammen laavulta kera nuotion lämmittämien poskien sekä ajatuksen, että ehkä luovuudesta on kaikille jotain hyötyä.”

Työhyvinvointi tuottamaan tekoälyn avulla: Mcompetence, Marko Kesti

”Tule keskustelemaan ja testaamaan tekoälyavusteista ihmisten johtamista. Johtamisen tekoäly neuvoo johtajia luomaan kestävää kilpailuetua henkilöstön avulla. Ainutlaatuista on se, että tekoäly neuvoo jokaista esimiestä henkilökohtaisesti oman työyhteisön tilanteen ja esimiehen osaamisten mukaan. Tekoäly ei korvaa esimiestä, vaan auttaa häntä onnistumaan ihmisten johtamisessa. Näin saavutetaan optimaalinen tasapaino, jossa työhyvinvointi ja talous tuottavat kestävää kilpailuetua.”

Mitä jos ei jaksakkaan, kannatteleeko YEL? Vakuutusyhtiö ELO, Marika Säkkinen

”Keskustellaan siitä mitä hyötyä on YEl:in maksamisesta. Mitä sillä rahalla saa?Voiko  yrittäjä jäädä eläkkeelle? Voiko yrittäjä sairastua? Voiko yrittäjä pitää äitiys/isyysvapaan? Tule haastamaan ja kuulemaan miten tämä kaikki on mahdollista!”

Klo 18 Puunausta ja tuumausta

Huokaise hetkonen, ota päikkärit, nauti luonnosta

Klo 19 Illallinen ja Social Friday Speed Dating

Maukasta ruokaa, virkistävää juomaa ja rentoa seurustelua.

Social Friday -konseptin mukaiset pikatärskyt teille vetävät aina iloisesti pirskahtelevat Maija Autio Kajaanin Nuorkauppakamarilta sekä Toni Piirainen Planray Oy:stä.

Muista mennä jossain vaiheessa nukkumaan!

Torstai 27.9.

Klo 8 – 9 Kroppaa kuntoon (Ilmoittautumisvaiheessa valitset itsellesi sopivan vaihtoehdon)

Ohjattu fat bike -retki lähimaastoon: Luoston Lapin Safarit (max. 12hlöä)          10kpl tavan fat bikeja ja 2kpl sähköavusteisia. Nopeat syö hitaat, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjattu taiji -retki lähimaastoon: Pöllökettu avoin yhtiö, Kari Sunnela (max. 30hlöä). Lempeitä liikkeitä, hyvää oloa taiji rentoutusharjoituksista sekä yang-tyylin taiji-koreografiaa. Ei vaadi aiempaa kokemusta!

Liikettä niveliin keppi- ja kuminauhajumpalla: Lapin Liikunta ry, Iida Kallo

Omatoiminen aamuvirkistäytyminen: Kävelykierros lammen ympäri. Saa sitä juostakin, ei kukaan kato. Tai hipsi tunturiin. Elä eksy.

Kerää oma porukka ja tee mitä mieleen juolahtaa! (Ehdotuksia voinee ottaa muutkin vastaan)

Klo 9 Puunausta ja tuumausta

Aamureippailun jälkeen aikaa huokaista ja suihkutella

Klo 9:30 Mihin tästä suunnataan?

Mitä, kuka, ketkä? Mitä on tehty ja miten jatketaan

Lapin ELY-keskus, Päivi Ylä-Outinen

Vauhtipyörä Ahola Oy, Juha Ahola

Likiliike, Marika Tiikkaja

Lapin ELY-keskus, Satu Huikuri

Klo 10  Arman Alizad

Ei tarvinne esitellä. Siis kelatkaa, miten toi tyyppi jaksaa??

Klo 11:30 Lounas ja kotimatkat alkakoot

 

Sempan logot