Ketä täällä pörrää

Lauri Salovaara 

Lauri on sarjayrittäjä ja ideanikkari. Viimeksi hän tuli tutuksi Miljonääriksi 500 päivässä -hankkeestaan. Media- ja start-up -maailman lisäksi Lauria kiinnostaa erityisesti matkailu. Hänellä onkin The View – Iso-Syöte tunturin huipulla samoin kuin The View – Oulujoki tilakokonaisuus Oulujoen rannalla. Ensimmäinen on suunnattu yksityisille matkailijoille kun taas jälkimmäinen pääosin kokous- ja juhlatilaksi.

Arman Alizad

Arman Alizad on toiminut tyylineuvojana, toimittajana, luennoitsijana sekä televisiojuontajana. Hänen dokumentaariset tv-ohjelmat ovat saaneet suuren suosion, kuten Arman ja viimeinen ristiretki, Venla-palkittu Arman Pohjantähden alla, Arman ja Kamerunin kummilapset sekä Kill Arman. Arman puhuu aidosti ja rehellisesti siitä, miten elämää kannattaa elää, miten löytää oma juttunsa, sekä maailmasta, työnteosta että yrittäjyydestä. Oman tarinansa lomassa hän ottaa esiin käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen.

Heikki Saari 

Heikki aka Hente on työlleen omistautuva intohimoinen videokuvaaja. Hän on erityisesti paneutunut livekuvauksiin eli striimauksiin. Yrittäjänä Hente nauttii asiakaspalvelusta ja tyytyväinen asiakas onkin työssä parasta. Halu oppia jatkuvasti uutta vie mukavasti eteenpäin ja tuo elämään sisältöä. Puheliaana ja sosiaalisena tapauksena Hente tutustuu nopeasti ihmisiin.

Anne Salmi

Annen työn tavoitteena on työkyvyn ja terveyden edistäminen yhdessä yrittäjien sekä yritysten henkilöstön kanssa. Tavoitteena on, että yrittäjän omaa jaksamista, osaamista ja hyvinvointia edistämällä myös yrityksen työkyky paranee. Tämä auttaa tuloksen tekemisessä! Arkisin asiantuntija painii yrittäjien todellisuuden kanssa Työterveyslaitoksella PK-sektori ja kasvu -tiimissä sekä Oulun toimipisteen aluevastaavana. Vapaa-ajalla puolestaan väitellään työssä opituista asioista yrittäjäsukulaisten kanssa, harrastetaan hyvää seuraa ja musiikkia sekä joustavaa mieltä.

Minna Issakainen

Minna vastaa kansallisesta koordinaatiosta Tuottavuutta ja työhyvinvointia yhteistyöllä toimenpidekokonaisuudessa, mitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto vuosina 2014-2020. EU:n rahoittaman työelämän laadun kehittämiseen tähtäävän toimenpidekokonaisuuden tehtävänä on tukea hallitusohjelmasta laaditun työelämästrategian jalkautumista työpaikoille ja täydentää Työelämä 2020-hankkeen ja siihen kuuluvien alueverkostojen tekemää kehittämistyötä. Toimenpidekokonaisuuteen kuuluu sekä valtakunnallisia että alueellisia hankkeita ympäri Suomea. Hankkeiden kautta tavoitetaan työpaikat, missä kehitetään eri menetelmin ja sisällöin työelämän laatua. Minnaa kiinnostavat nämä arjen kehittämisteot, ne missä on onnistuttu tuottavuuden ja työhyvinvoinnin yhteiskehittämisessä johdon ja henkilöstön yhteistyönä ja miten sitä on tehty. Minna tekee laajasti verkostoyhteistyötä eri työelätoimijoiden kanssa. Hän hakee yhteistyön mahdollisuuksia hanketoteuttajille ja on parhaillaan substanssiasiantuntijana, kun jo rahoituksen saaneiden ja päättyneiden hankkeiden vaikuttavuutta arvioidaan. Minnan sydän sykkii mikro- ja pk-yrityksien kehittämisille ja erityisesti osaamisen johtamisen kysymyksille.

Marika Tiikkaja

Marika työskentelee Likiliike-päällikkönä lähes 230 paikallisen yrityksen verkostossa Rovaniemellä. Likiliike on voittoa tavoittelematon yrittäjien yhteisö, jonka tehtävänä on rikastuttaa kaupunkielämää, hoksauttaa kuluttajia paikallisarvoista ja tuoda paikallisten yritysten tarjontaa voimakkaasti esiin niin paikallisille, matkailijoille kuin julkiselle sektorillekin. Vahva matkailutyön tausta sekä intohimo laadukkaaseen asiakaskokemukseen tuovat sopivan mausteen kaikkeen tekemiseen.

Juha Ahola

Juha ”Vauhtipyörä” Ahola on wannabe-sarjayrittäjä ja ikiliikkuja, jolla on valtava innostus ja intohimo valmentaa ja sparrata yrittäjiä menestymään eritoten myynnin ja markkinoinnin kehittämisen avulla. Toisinaan yrittäjät todellakin tarvitsevat potkua bisneksen vauhdittamiseen, mutta osalle Juhan on annettava herätettä myös kolikon toisesta puolesta eli vapaa-ajan, palautumisen ja levon merkityksestä, jotta tasapaino säilyy.

Heini Salmu 

Heini rakentaa yhdessä asiakkaidensa kanssa toimivampaa ja tuloksellisempaa työelämää kehittämällä johtamista, työyhteisöjen toimivuutta ja asiakaskohtaamisia.
Kauppatieteilijänä ja ammatticoachina hän yhdistää valmennuksissaan businessnäkökulman ihmisten toiminnan ymmärtämiseen – koska ihmiset tekevät tuloksen!

Polut Pohjoisen Kasvuun -tiimi

Polut pohjoisen kasvuun –hankkeen työpajaa vetävät tiimiään innostavalla ja aktivoivalla otteella luotsaava Kai Komulainen, Satu Pekkala, joka haastaa sinut mielenkiintoisiin keskusteluihin sekä Mirva Akkanen mukanaan rautaista ammattitaitoa ja iloisuutta.

Teea Oja

Teea  on sielultaan (ja koulutukseltaan) aikuiskouluttaja, pedagogi ja uraohjaaja, joka kehittää jatkuvasti uutta. Puolivallaton virkamies vastaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa mm. Työelämä 2020 –alueverkoston toiminnasta ja elinikäistä oppimista edistävän elinikäisen ohjauksen kehittämisestä ja koordinoinnista. Teean motto ’practise what you preach’ toteutuu myös hänen omassa elämässään: tällä hetkellä työn alla on väitöstutkimus työssä olevien aikuisten ohjauksesta.

Sami Mikkola

Sami on perustaja Luovassa Laboratoriossa, jonka elämäntehtävä on auttaa kaikkia maailman ihmisiä näkemään maailma paikkana, jossa kuka tahansa voi toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Sami auttaa ihmisiä ja yrittäjiä kirjoittamisen, koulutuksien, puhumisen, kuuntelun ja hymyilyn kautta. Yleisesti elämästä ja aikalailla kaikesta herkästi innostuva yrittäjä-kirjailija haluaa olla maailmassa jotenkin hyödyksi, yleensä näyttämällä esimerkkiä siitä, että: ”Tee se vain, ei siinä kuitenkaan pahasti satu.”

Marko Kesti

Marko on henkilöstötuottavuuden dosentti ja tutkimusjohtaja Lapin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja henkilöstötuottavuudesta ja nyt kehittää innolla johtamisen tekoälyä.

Marika Säkkinen

Marika on Elossa oleva eläketäti, joka työajan ulkopuolella pyörittää suurperhettä. Marika toimii yhteyspäällikkönä Työeläkeyhtiö Elon pohjoisella alueella huolehtien, että alueen yrittäjätkin olisivat Elossa.