Damastikoru

Teräskorujen tekijä kirkasti kehityspolkuaan

Rovaniemeläisen Damastikorun yrittäjä Mauri Härkönen päätti kolmen yrittäjävuoden jälkeen hakea toiminnalleen lisäpotkua. Uusia ideoita, kehityspolkuja ja verkostoja löytyi ELY-keskuksen Strategisen hyvinvoinnin johtaminen -valmennuksesta.Mauri Härkönen

Vuonna 2014 perustettu Damastikoru on Mauri Härkösen luomus, joka nimensä mukaisesti on erikoistunut damastiteräksestä valmistettuihin koruihin. Materiaali ja sen ominaisuudet olivat tulleet hänelle tutuiksi aikaisemmalla työuralla Marttiinin puukkotehtaalla. Yrittäjyyden myötä hän pääsi viemään mielessä pyörineitä kehitysideoita käytäntöön.

”Damastiterästä on perinteisesti käytetty miekoissa, sapeleissa, puukoissa ja teräaseissa, mutta se sopii oivallisesti myös korujen valmistukseen”, hän kertoo.

Uuden materiaalin tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ja markkinaraot kirjattiin myös silloiseen liiketoimintasuunnitelmaan. Viime syksynä Härkösestä alkoi kuitenkin tuntua siltä, että Damastikorun strategia kaipasi vähän syvällisempää päivitystä ja pidempää ajallista horisonttia. Niinpä hän päätti osallistua ELY-keskuksen järjestämään Strateginen hyvinvoinnin johtaminen-valmennukseen.

Hyviä eväitä tulevaisuuteen

Vaikka valmennuksen pääasiallisena kohderyhmänä olivat hieman Damastikorua isommat pk-yritykset, ammensi Härkönen kurssipäivistä paljon eväitä oman toimintansa ja varsinkin myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

”Ulkopuolisen asiantuntijan sparraus ja toisten yrittäjien kommentit olivat todella tärkeitä. Välillä hieman vastakkaiset näkemykset ja kyseenalaistaminen myös kirpaisivat, mutta viimeistään seuraavana päivänä oivalsi niiden merkityksen. Samalla ymmärsi, ettei yrittäjä yksinkertaisesti voi osata ja tietää kaikkea, vaikka tuntisikin oman toimialansa”, koruyrittäjä pohtii.

Härkönen suhtautuukin luottavaisesti tulevaisuuteen. Liiketoimintasuunnitelma ja strategia on nyt päivitetty useammaksi vuodeksi eteenpäin. Yksi tärkeä myyntiväylä on verkkokauppa, joka voi parhaimmillaan tarjota hyvinkin lentävän lähdön kasvu-uralle.

”Valmennuksen myötä minulla on entistä paremmat eväät myös hallita tuo kasvu. Tavoitteena on palkata tänne lähivuosina ainakin yksi työntekijä. Itse voisin sitten keskittyä myyntiin, markkinointiin ja yrityksen kehittämiseen.”

Isot edellä, pienet perässä

Lapin ELY-keskuksen projektipäällikkö Henna Nurmisen mielestä jokaisessa yrityksessä on kokoon katsomatta aika ajoin mietittävä, onko nykyinen suunta kestävä myös muutaman vuoden aikajänteellä.

”Isommissa yrityksissä tällainen strategiatyö on arkipäivää. Pienyrityksille se on ymmärrettävästi vaikeampaa, sillä yrittäjien päivät ovat jo valmiiksi työntäyteisiä ja kädet kiinni omissa asiakkaissa. Silti pieni irtiotto kannattaa”, Nurminen kannustaa.

Samoilla linjoilla on Damastikorun Härkönen. Hänellä on positiivisia kokemuksia muistakin ELY-koulutuksista, joihin hän myös pyrkii osallistumaan ahkerasti.

”Kyllä uuden oppiminen on myös yrittäjälle elinehto. Jos jää paikalleen, niin siinä käy heikosti sekä yritykselle että yrittäjälle.”

Härkösen mielestä itsensä kouluttaminen on yrittäjälle lopulta tahtokysymys ja oma valinta.

”Aikatauluihin on aina helppoa vedota, mutta kyllä muutaman tunnin tai yhden työpäivän pystyy tällaiseen aina irrottamaan. Välillä on hyvää päästä ympäristöön, jossa voi olla hetken irti puhelimesta ja sähköposteista.”